Jaap van Emmerik

Mijn analoge periode

Ik fotografeer al sinds ik een kind was (ongeveer 50 jaar nu). Begonnen met 24 x 36 rolfilm in een simpele Kodak kamera, via een Zenith reflex en geëindigd met een complete Canon F1 set. Na deze periode verkocht ik alles en fotografeerde ik alleen met simpele automatische camera’s met een 110 cassette camera. Bovendien was werken in de donkere kamer niet mijn ding.

Mijn digitale periode

Met de komst van de digitale camera’s kwam mijn interesse voor fotografie terug, inclusief de nabewerking van de foto’s met Lightroom en Photoshop CC, evenals verschillende plug-ins. Momenteel werk ik met Canon en Fujifilm (semi) professionele apparatuur. Omdat ik meer wilde weten over alle aspecten van de fotografie, volgde ik op latere leeftijd de Vakopleiding Fotograaf aan de Fotovakschool in Rotterdam. Ook bezoek ik ieder jaar diverse fototentoonstellingen.

Onderwerpen die mij aanspreken zijn portretfotografie, de haven, avondfotografie en landschappen waarbij ik niet echt een favoriet wil kiezen. Ik wil ook andere onderwerpen zoals stilleven- en macrofotografie niet uitsluiten.

Ik ben lid geworden van Fotoclub De Phoenix in Rotterdam, wat mij dwingt om, regelmatig uit mijn comfortzone te stappen wat goed is voor mijn ontwikkeling als fotograaf.